Ihmiset

Ihmiset


Rävsson Companyn riveissä työskentelee monialaisia taiteilijoita. Täältä löydät meistä lisätietoa.

“Mutta silloin linnut näkivät pienen mustan pisteen kohoavan
kotkan yläpuolelle.
Korkealta taivaalta kuului pieni ääni, joka hihkui:
– Jipii! Huraa! Tsippa-dii-duu-daa-dei!
Täällä sitä lennetään eikä minua väsytä yhtään!”

Kirsi Ojala

Porvoolainen muusikko, musiikkipedagogi ja paikallisopas.

Kirsi kuuluu Rävsson Companyn perustajajäseniin ja työskentelee tällä hetkellä Tarinaratsia-hankkeessa, Eppel&Peppelissä sekä soivien opastusten ja konserttitoiminnan parissa. 

Kirsi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Kirsillä on myös musiikkipedagogin tutkinto, Porvoon paikallisoppaan tutkinto sekä soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijan erikoistumiskoulutus.

Kirsin erityisalaa ovat Suomen ja lähialueiden kansanmusiikki ja eri instrumenteista sydäntä lähinnä kansanomaiset puhaltimet.

Kirsillä on paljon kokemusta erilaisista yleisöistä, opettamisesta sekä luovista ja kansainvälisistäkin yhteistyöprojekteista. Hän on äänittänyt pelimusiikkia Rovio Entertainmentille, tallentanut mummojen laulua Vienan Karjalassa, esiintynyt festivaaleilla mm. Italiassa, Saksassa ja Vietnamissa, sekä klubien ja konserttisalien ohella myös epätyypillisemmissä paikoissa kuten metsässä, järvessä, museoissa ja yksityiskodeissa Islannissa ja Tanskassa.

Ellu Öhman

Tarinankertoja, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja sanataideopettaja.

Ellu on yksi Rävsson Companyn perustajajäsenistä ja työskentelee tällä hetkellä Tarinaratsia-hankkeessa koordinaattorina ja tarinankertojana sekä “Berättelser och sånger på Sibbesgården” -kokonaisuuden parissa.

Ellu on kokenut pedagogi ja kouluttaja. Hän pitää kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin sanataiteen, ilmaisutaidon ja tarinankerronnan eri aihealueista. Ohjaajana hän on kannustava ja positiivinen. Ellu on tuonut Tarinanäyttämö-toiminnan kulttuuritalo Lilla Villaniin Sipooseen. Sen ensimmäiset esitykset olivat “Tarinoita kuun navalta” (2018) ja “Tarinoita kylmästä Pohjolasta” (2019). Ellu on myös luonut uuden, lapsille suunnatun draamallisen ja osallistavan kokonaisuuden kotiseutumuseo Sibbesgårdeniin.

Ellu kertoo mieluiten vähemmän tunnettuja kansansatuja eri puolilta maailmaa. Hänen lempisatuhahmonsa on noita nimeltä Baba Jaga. Baba Jaga asuu metsässä talossa, jolla on kananjalat, ja niiden avulla talo juoksentelee ympäri metsää.

Juulia Salonen

Laulaja, tarinankertoja ja muusikko

Juulia kuuluu Rävsson Companyn perustajajäseniin ja työskentelee tällä hetkellä Tarinaratsia-hankkeessa, Eppel&Peppelissä sekä “Myrskylinnun vaimo” -tarinanesityksen parissa.

Juulia on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hänellä on lisäksi yleisötyön johtamisen erikoistumiskoulutus sekä pedagogiikan, tarinankerronnan ja taiteen johtamisen opintoja. Hän pohtii mielellään suuria kokonaisuuksia ja miettii draaman kaarta.

Juulia on kokenut ja innostava pedagogi joka on opettanut monenikäisiä. Hän on perehtynyt Pohjoismaiden kansanmusiikkiin ja liikkuu mieluiten kerronnan ja musiikin välimaastossa. Hänen sydäntään lähellä on lisäksi lastenkulttuuri eri muodoissaan.

Juulia kertoo mielellään tarinoita joissa tapahtuu jotain odottamatonta: eläimet alkavat puhua tai ihminen muuttaa muotoaan. Yksi hänen suosikkihahmoistaan on meksikolainen sulkakäärme Quetsalqoatl.

Lotta Ahlbeck

Muusikko, viulisti ja musiikkipedagogi

Lotta on monipuolinen muusikko, joka on ollut mukana yhdistyksen toiminnassa vuodesta 2019. Hänen ensimmäinen esityksensä Rävssonin riveissä oli yhdessä Ellun kanssa toteutettu ”Joutsenpoika Jykserge”. Tällä hetkellä Lotan voi nähdä Tarinaratsioissa ja Tarinanäyttämöllä viulunsa tai jouhikkonsa kanssa.

Lotta on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan musiikkikasvatus. Hän on työskennellyt mm. kapellimestarina Raaseporin kesäteatterissa ja soittanut kaikkea hevistä kehtolauluihin erilaisilla konserttilavoilla. Lotta rakastaa kansanmusiikkia ja toimii Brage spelmanslagin taiteellisena johtajana. Hän on myös toiminut vuodesta 2016 opettajana Bragen ”Kansankulttuuri päiväkodeissa” -projektissa.

Lotta opettelee mielellään soittamaan erilaisia uusia ja vanhoja soittimia, kontrabassosta triangeliin, ja kertoo niistä kaiken, jos joku vain kuuntelee! Kun osaa jo melkein kaiken, lienee seuraava askel soittotunti Näkiltä…

Mirja Harju

Tarinankertoja Tarinaratsioissa

Markus Luukkonen

Tarinankertoja, esiintyvä taiteilija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja.

Markus on työskennellyt tarinankerronnan parissa esiintyjänä, pedagogina ja ohjaajana jo vuodesta 2007 lähtien ja on mukana Rävssonin Tarinaratsioissa ja Tarinanäyttämöllä.

Markus on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia ammattikorkeakoulusta ja hän on toiminut aktiivisesti kansainvälisissä tarinankerrontaverkostoissa, sekä kiertänyt esiintymässä festivaaleilla ja tapahtumissa ympäri Eurooppaa. Esityksissään Markus yhdistelee kansantarinoita, myyttejä ja henkilökohtaisia kertomuksia.

Tarinoissa Markus rakastaa harmaan sävyjä, ristiriitaisuuksia ja avoimia loppuja. ”Ja he kaikki elivät elämänsä onnellisena loppuun asti – vai miten se nyt menikään? ”