Ihmiset

Ihmiset


Rävsson Companyn riveissä työskentelee monialaisia taiteilijoita. Täältä löydät meistä lisätietoa.

“Mutta silloin linnut näkivät pienen mustan pisteen kohoavan
kotkan yläpuolelle.
Korkealta taivaalta kuului pieni ääni, joka hihkui:
– Jipii! Huraa! Tsippa-dii-duu-daa-dei!
Täällä sitä lennetään eikä minua väsytä yhtään!”

Kirsi Ojala

Kirsi Ojala on porvoolainen muusikko, musiikkipedagogi ja paikallisopas.

Hän kuuluu Rävsson Companyn perustajajäseniin ja työskentelee tällä hetkellä Tarinaratsia-hankkeessa, Eppel&Peppelissä sekä soivien opastusten ja konserttitoiminnan parissa. 

Kirsi on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hänellä on myös musiikkipedagogin tutkinto, Porvoon paikallisoppaan tutkinto sekä soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijan erikoistumiskoulutus.

Kirsin erityisalaa ovat Suomen ja lähialueiden kansanmusiikki ja eri instrumenteista sydäntä lähinnä kansanomaiset puhaltimet.

Kirsillä on paljon kokemusta erilaisista yleisöistä, opettamisesta sekä luovista ja kansainvälisistäkin yhteistyöprojekteista. Hän on äänittänyt pelimusiikkia Rovio Entertainmentille, tallentanut mummojen laulua Vienan Karjalassa, esiintynyt festivaaleilla mm. Italiassa, Saksassa ja Vietnamissa, sekä klubien ja konserttisalien ohella myös epätyypillisemmissä paikoissa kuten metsässä, järvessä, museoissa ja yksityiskodeissa Islannissa ja Tanskassa.

Ellu Öhman

Ellu Öhman on tarinankertoja, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja sanataideopettaja.

Hän on yksi Rävsson Companyn perustajajäsenistä ja työskentelee tällä hetkellä Tarinaratsia-hankkeessa koordinaattorina ja tarinankertojana sekä “Berättelser och sånger på Sibbesgården” -kokonaisuuden parissa.

Ellu on kokenut pedagogi ja kouluttaja. Hän pitää kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin sanataiteen, ilmaisutaidon ja tarinankerronnan eri aihealueista. Ohjaajana hän on kannustava ja positiivinen. Ellu on tuonut Tarinanäyttämö-toiminnan kulttuuritalo Lilla Villaniin Sipooseen. Sen ensimmäiset esitykset olivat “Tarinoita kuun navalta” (2018) ja “Tarinoita kylmästä Pohjolasta” (2019). Ellu on myös luonut uuden, lapsille suunnatun draamallisen ja osallistavan kokonaisuuden kotiseutumuseo Sibbesgårdeniin.

Ellu kertoo mieluiten vähemmän tunnettuja kansansatuja eri puolilta maailmaa. Hänen lempisatuhahmonsa on noita nimeltä Baba Jaga. Baba Jaga asuu metsässä talossa, jolla on kananjalat, ja niiden avulla talo juoksentelee ympäri metsää.

Juulia Salonen

Juulia Salonen on laulaja, tarinankertoja ja muusikko

Hän kuuluu Rävsson Companyn perustajajäseniin ja työskentelee tällä hetkellä Tarinaratsia-hankkeessa, Eppel&Peppelissä sekä “Myrskylinnun vaimo” -tarinanesityksen parissa.

Juulia on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hänellä on lisäksi yleisötyön johtamisen erikoistumiskoulutus sekä pedagogiikan, tarinankerronnan ja taiteen johtamisen opintoja. Hän pohtii mielellään suuria kokonaisuuksia ja miettii draaman kaarta.

Juulia on kokenut ja innostava pedagogi joka on opettanut monenikäisiä. Hän on perehtynyt Pohjoismaiden kansanmusiikkiin ja liikkuu mieluiten kerronnan ja musiikin välimaastossa. Hänen sydäntään lähellä on lisäksi lastenkulttuuri eri muodoissaan.

Juulia kertoo mielellään tarinoita joissa tapahtuu jotain odottamatonta: eläimet alkavat puhua tai ihminen muuttaa muotoaan. Yksi hänen suosikkihahmoistaan on meksikolainen sulkakäärme Quetsalqoatl.

Lotta Ahlbeck

Muusikko Tarinaratsioissa

Mirja Harju

Tarinankertoja Tarinaratsioissa

Markus Luukkonen

Tarinankertoja Tarinaratsioissa