Vi

Vi


“Men då såg fåglarna en liten svart prick som flög överom örnen. Högt där uppe hördes ett litet läte som ljöd: Jipii! Hurra! Tsippa-dii-duu-daa-dei! Här flyger jag och jag är inte alls trött!”

I Rävsson Company arbetar konstnärer med olika kunnande. Här hittar du mera information om oss.

Kirsi Ojala

Kirsi Ojala är en musiker, musikpedagog och lokalguide från Borgå.

Hon är en av grundarna till Rävsson Company och jobbar för tillfället med Berättarazziorna, Eppel&Peppel, de klingande guidningarna och inom konsertverksamheten. 

Kirsi är utexaminerad musikmagister från Sibelius akademin. Hon har också examen i musikpedagogik, som lokalguide i Borgå, samt som expert inom tillämpad- och deltagande-konst från en specialutbildning. 

Kirsis specialkunnande är folkmusik och instrument från Finland och dess närområden. Nära hennes hjärta ligger folkliga blåsinstrument.

Kirsi har mycket erfarenhet av att jobba med olika ålders publik både som musiker och pedagog. Hon har medverkat i både nationella och internationella skapande samarbetsprojekt. Hon har spelat in spelmusik för Rovio Entertainment, hon har bandat in mormödrars sång i Viena-Karelen, samt uppträtt på festivaler i bl.a. Italien, Tyskland och Vietnam. Kirsi har stått på scenen förutom på klubbar och konsertsalar även på ovanliga ställen såsom i skogen, i sjön, i museum och i privata hem på Island och i Danmark.

Ellu Öhman

Ellu Öhman är berättare och dramainstruktör och ordkonstlärare.

Hon har varit med och grundat Rävsson Company och jobbar för tillfället som koordinator och berättare för Berättarrazziorna och med utomhusföreställningen “Berättelser och sånger på Sibbesgården”.

Ellu har en examen i dramapedagogik. Hon är en erfaren pedagog håller kurser för både vuxna och barn i berättarkonst och drama. Hon leder grupper på ett ledigt och uppmuntrande sätt. Ellu Öhman har varit med och startat Berättarscenen på kulturhuset Lilla Villan i Sibbo. Där har hon satt upp berättarföreställningarna “Berättelser från månens navel” (2018) och “Kyliga berättelser från norden” (2019). Hon har också skapat det nya dramatiserade programet för barn på hembygdsmuseet Sibbesgården.

Ellu berättar helst mera okända folksagor från olika delar är världen. Hennes favorit sagofigur är häxan Baba Jaga som bor i skogen i ett hus som springer omkring på hönsfötter.

Juulia Salonen

Juulia Salonen är en sångare, berättare och musiker.

Hon är en av grundarna till Rävsson Company och jobbar för tillfället med Berättarazziorna, Eppel&Peppel och med berättarföreställningen “Jag gifte mig med en stormfågel”.

Juulia är utexaminerad musikmagister från Sibelius akademin. Hon har också en specialutbildning i publikarbetsledarskap och studier i pedagogik, berättande och Arts Management. Juulia planerar gärna på stora helheter och funderar på dramaturgin.

Juulia är en erfaren och inspirerande pedagog som har jobbat med alla åldrar. Hon är insatt i nordisk folkmusik och rör sig gärna i gränslandet mellan berättande och musik. Barnkultur i alla sina former är nära hennes hjärta.

Juulia berättar gärna historier där något oväntat händer; djuren börjar tala eller människan genomgår en förändring. En av hennes favoritfigurer är den mexikanska bevingade drakguden Quetsalqoatl.

Lotta Ahlbeck

Musiker i Berättarrazziorna

Mirja Harju

Berättare i Berättarrazziorna

Markus Luukkonen

Berättare i Berättarrazziorna