Berättarverksamhet

Berättarverksamhet


Det finns många fina berättelser i världen och många bra berättare i Rävsson Company. Välkommen med, spänn era öron och lyssna!

“Halvvägs mot himlen tappade Anansi sin kruka
som föll ner mot marken och gick sönder. Alla berättelser
som fanns i krukan flög i väg och spreds till världen alla hörn.”

Berättarklubb

En bra berättelse kan ta lyssnaren till soliga Mexiko eller till kyliga Norden

Under en kväll stiger Rävsson Companys egna berättare och gästande artister upp på scenen. Då får hör du fängslande och roliga berättelser i en varm och avslappnad miljö med levande ljus, mat och dryck. Berättarscenerna ordnas i samarbete med olika kulturhuset. Dagtid bjuder vi in skolklasser till berättarscenen, och kvällen tillägnas vuxen publik.

Vi meddelar om Berättarklubbarnas tidpunkter och bokninar på sidan “aktuellt”.

Sånger och berättelser på Sibbesgården

Hör ni tonerna som ljuder från Sibbesgården? 

Där står pigan vid bodan och spelar flöjt. Våren har kommit till gården. Fåglarna drillar i den stora eken, krokusarna har slagit ut och pigan är kär. Husmor har fullt upp med den stora vårstädningen och husbonden med vårsådden.

Välkomna till Sibbesgården. Vi leker en dramalek tillsammans och barnen får ta del av berättelser, sånger och danser från 1880-talet på gården. De får träffa folket som bor på gården och delta i sysslor. Dramaleken tar en timme. Vi är både utom- och inomhus och önskar att barnen har på sig kläder enligt väder. Målgruppen är barn inom småbarnpedagogik och familjer med små barn.

Skräddarsydda föreställningar och program

Vill du beställa en berättare till din fest eller till ett evenemang ? Rävssons berättare kan också bjuda på skräddarsydda programnummer enligt önskemål. Kontakta oss!