Nyheter

Caption aligned here
Nu firar vi gammaldags jul på Sibbesgården! Du får träffa gårdsfolket, höra fartfyllda julsagor, stämningsfull julmusik och dansa traditionella ringdanser. Varm saft kan du köpa i pop-up cafét. Programmet ordnas i samarbete med Sibbo Hembygdsförening.Inträde 5 €
Lue lisää!
I höst åker tidsresan ut till skolorna. Med sin kappsäck stiger pigorna från 1800-talet in i klassrummet, vart är de på väg? Klassrumstidsresan ordnas som ett pilotprojekt under hösten 2022 och besöker några klasser. Under 2023 kommer vi att erbjuda den i större skala.
Lue lisää!
På Kulturhuset Grand, Borgå 13.5 kl 18. I samarbete med Pohjola-Norden i Borgå rf. Den nordiska berättarscenen bjuder på folksagor och visor från Norden på svenska, finska och danska. Kom och lyssna på berättelser som berättades redan för över tusen år sedan, berättelser om glödande kärlek, om svek och om att överleva mitt bland snö och is. På scenen: Ellu Öhman, Markus Luukkonen och Henrik Möller Ellu Öhman berättar på svenska....
Lue lisää!
Berättarföreställningen Berättelser under solen som fick sin premiär sommaren 2021 återvänder nu med en turné 23.-25.5. Vi åker till daghem och skolor och samlar barnen för att höra musik och sagor på gården, under solen. Fem av Rävssons konstnärer medverkar.
Lue lisää!
Sångerna och berättelserna är tillbaka på Sibbesgården i vår! Den 9.-13.5 bjuder vi igen in daghems- och förskolegrupper på en tidsresa till 1880-talet på hembygdsmuseet. Programmet ordnas i samarbete med Sibbo Hembygdsförening. Lördagen den 4.6 (kl. 11-12 på finska och kl. 13-14 på svenska) blir det en tidsresa för hela familjen i samarbete med Kulturhuset Lilla Villan.
Lue lisää!
Eppel&Peppel publicerade i december 2021 sitt första nothäfte. Häftet med 16 låtar på finska och/eller svenska samlar ihop musik från Eppel&Peppels repertoar från tio år. För de fängslande bilderna och grafisk formgivning ansvarar barnboksillustratör Maija Hurme. Med finns sånger från konsertföreställningarna Rassel prassel pling, Sagokistan, Ihmepyörä, Tomten Tippes jul samt Skogens visdom. Sångerna handlar om små lyckostunder mitt i vardagen, om djur, naturen och sagovärlden. De passar bra att användas...
Lue lisää!
Äntligen fick Tomten Tippe stå på scenen! Redan vid jul 2020 förberedde vi konserten tillsammans med Lilla Villan, Dockteater Ofelia och Eppel&Peppel, men på grund av stramare restriktioner fick vi flytta på konserten. Ny fick Tomten Tippe och alla andra tomtar på Lilla VIllan sjunga julsånger för barn och barnfamiljer i Sibbo.
Lue lisää!
Vår nya föreställning, musik- och berättelsevandringen Skogens visdom fick sin premiär som en del av Kaamospelit -festivalen i Sibbo storskog. Under vandringen fick deltagarna höra trädens berättelser och melodier. Vi gick tillsammans längs skogsstigar och upplevde skogens ljud och stämningar, fick höra musik, sånger och sagor som alla handlar om människans och naturens samspel.  Foto Toni Härkönen
Lue lisää!
Den splitternya berättarföreställningen ”Berättelser under solen” samlar barnen för att höra på musik och sagor på gården, under solen. Föreställningarna ordnas I Borgå och fem av Rävssons konstnärer medverkar.
Lue lisää!
“Sånger och berättelser från Sibbesgården” ordnas igen på hembygdsmuseet i maj. I samarbete med Kulturhuset Lilla Villan och Sibbo Hembygdsförening bjuder vi igen in daghems- och förskolegrupper på en tidsresa till 1880-talet! Den här gången ordnas också en familjelördag den 22.5.
Lue lisää!
1 2