Skolning

Skolning


Rävsson Company erbjuder utbildningar och kurser efter beställning och i samarbete med andra aktörer. På den här sidan hittar du mera information om utbudet. Ta kontakt så berättar vi mera om våra kurser.

“Då klättrade en liten modig apa ner från trädet och kom fram till hattmakaren.
– Du tror att du är smart, för att dina pappa har berättat historier för dig, sa den.
– Men vår pappa berättade samma historia för oss!
Så den här gången slutar inte berättelsen så som du tror…”

Berättarkurs för småbarnspedagoger, pedagoger i grundskolan eller andra som arbetar med barn

Beställ en rolig berättarkurs till er skolas eller daghems personal! Under kursen kommer ni att få skratta och den stärker er gemenskap!

Den muntliga berättarkonsten är ett verktyg som en pedagog har stor användning av i sitt dagliga arbete. De allra flesta barn lugnar ner sig när de hör en saga berättas. Barnen börjar se bilderna som målas upp i sagan med sin inre syn, om en saga berättas på rätt sätt. Bra sagor kan lära barnen mycket om sig själva och sin omgivning. 

Under berättarkursen gör vi enkla berättarövningar som är roliga. Deltagarna övar på att beskriva berättelser genom att använda alla sinnesförnimmelser: hörsel, syn, lukt, smak och känsel.  Deltagarna får chansen att välja en saga, öva in den och får personlig handledning för att förbättra sitt berättande.

Berättelsekursen leds av dramainstruktören, ordkonstledaren och berättaren Ellu Öhman.

Berättarkurs för förskola och skola åk 1-6

Bland fabler, sagor och sägner 

Har ni hört sagan om kungen som nös hela tiden? Vet ni vad som hände krokodilen när räven lånade hans tunga? Vad gjorde gumman som hade fått en korv till näsa? 

Barnen får lyssna på Ellu Öhman som berättar folksagor. Sedan inspireras barnen att själva skriva och hitta på egna sagor. Vi skapar berättelser tillsammans genom övningar som: ”Lyckligtvis och olyckligtvis” och ”På en gata i Rom…”. Vi gör olika berättarövningar där barnen övar på att berätta så att lyssnaren ser bilder framför sig. Vi övar på att beskriva karaktärer, platser och händelser med hjälp av alla sinnen; synen, hörseln, smaken, doften och känseln. Barnen lär sig hur en klassisk saga är uppbyggd, vilka ingredienser som behövs i ett spännande äventyr och att varje saga skall ha ett dilemma. 

Berättelsekursen leds av dramainstruktören, ordkonstledaren och berättaren Ellu Öhman.

Ni kan boka en berättarkurs för er skolklass. Ta kontakt så kommer vi överens om de praktiska arrangemangen. Tips! Skolan kan ansöka om Kultur i skolan paket för att finansiera kursen.